Tort "La multi ani!"

de lilik in Torturi, 7 Ian 2011 | 8397 vizualizari

 

Fiind ziua tatalui meu de nastere si de nume(Ioan) si a mea (Ionela) am facut acest minunat tort.Era sa uit e si reteta nr.100.
La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor si Ionelelor:)

 

INGREDIENTE

pt  blat:

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 1 cutie de compot de ananas de 500gr
  • 50 gr zahar pudra

pt sirop:

  • zeama de la compot

pt decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • colorant alimentar
  • bombonele argintii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La multi ani!":

Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.

Prepararea blatului:

se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.

se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).

cand e gata il lasam la racit.

Prepararea cremei:

luam ananasul pus la scurs si il facem piure.

frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.

amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.

Asamblarea tortului:

taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.

batem frisca pt decor si ornam dupa plac.

lasam la frigider cateva ore si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La multi ani!"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras